Kiina on tehnyt suurta läpimurtoa alalla erittäin kylmä atomien ”quantum simulointi

Central Broadcasting Network Pekingissä 11 lokakuu uutiset Kiinan University of Science and Technology ja tutkimus henkilöstön Pekingin yliopiston yhteinen ryhmä teki läpimurtoa alalla erittäin kylmä atomien quantum simulointi.
Kiina HKUST – North yhteinen ryhmä ensimmäistä kertaa kansainvälisessä teorian ja kokeellisen toteutumista synteettisten ultracold atomi kaksiulotteinen spin-orbit kytkentä, mitattuna uusi topologinen quantum ominaisuuksien aiheuttamat spin-orbit kytkentä.
Tämä on keskeinen läpimurto romaani topologinen quantum olomuoto tutkimuksen, mikä edistää ihmisillä on suuri vaikutus syvällistä ymmärrystä fyysisen maailman.
Yhteisten ponnistelujen tutkia pitkän artikkelin (Research artikla) ​​muodossa julkaistu uusimmassa numerossa kansainvälisen arvovaltainen akateeminen lehdessä ”tiede” [Science, 354, 83-88, (2016)].
Koska tämä työ & ldquo; tutkimus perinteisestä kiinteän aineen fysiikka yksikössä ilmiö on merkittävä potentiaali Lehdet & rdquo; ”tiede” samalla aikana Perspective (Perspective) erityinen siirtolapuutarha otsikolla ldquo; Coldatoms kiertämällä spin ja vauhtia & rdquo; tarkastelu
.

spin-orbit kytkentä kvanttifysiikan on olennainen fyysisiä vaikutuksia.
Se oli keskeinen rooli erilaisissa fyysisiä ilmiöitä ja uusia kvantti olomuoto.
Nämä ilmiöt johtivat spintroniikan, topologinen eristeet, nykyinen topologinen suprajohteet ja muita aineen fysiikka on tärkein huippututkimusta.
Kuitenkin johtuen esiintyvyys monimutkaisissa ympäristöissä on vaikea valvoa, useita merkittäviä uusia fyysisiä vaikeus pitää tarkkaa tutkimusta kiinteitä aineita.
Tämä on paljon asiaa koskevat tieteelliset haaste.
Samaan aikaan, ja suuria muutoksia kvanttifysiikka ultracold atomien analogisella alueella saavuttaa keinotekoinen spin-orbit kytkentä ultracold atomien ja tutkia uusia kvantti valtioiden asia, joka on tullut yksi tärkeimmistä aiheista kärjessä kentän.

kylmä atomit on puhdas ympäristö, hyvin hallittu ja muita tärkeitä ominaisuuksia.
Viimeisten viiden vuoden aikana yksiulotteista spin-orbit kytkentä keinotekoinen kokeellinen toteutus, ja tehnyt useita saavutuksia.
Mutta laaja ja syvällinen tutkiminen uusien topologinen quantum valtioiden asia täytyy saada enemmän kuin kaksiulotteisen spin-orbit kytkentä.
Miten saavuttaa korkean ulotteinen spin-orbit kytkentä on tullut erittäin kylmä atomien quantum analoginen kiireellisimpien ydinkysymys.

toteutettu ultracold atomien korkea-ulotteinen spin-orbit kytkennän sekä teoriassa ja kokeilu ovat haastavia ongelmia.
Kansainvälisesti useita joukkueita ovat tätä paljon vaivaa.
Ratkaistakseen tämän perusongelmaa, Pekingin yliopiston Liu Xiongjun ryhmä teoria esittää ns Raman optinen hila systeemeissä.
Löydy järjestelmästä, ei vain voi täysin ymmärtää keinotekoinen kaksiulotteinen spin-orbit kytkin, ja voi olla niinkin epätavallista kvantti Hall ja topologinen supraneste ja niin syvällistä fyysiset vaikutukset.
Tämän teorian pohjalta ohjelma, University of Science and Technology of China Pan Jianwei, Chen Shuai ja Tang ystävät kultaa ja muita kokeellisia joka koostuu perusteella monen vuoden kovan työn kehittämiseksi Huipputarkat laser ja magneettikenttä säätötekniikan perustuu onnistuneen rakentamisen Raman optinen hila systeemeissä
synteettinen kaksiulotteinen spin-orbit kytkennän Bose – Einsteinin kondensaatteja.
Lisätutkimukset osoittivat, että spin-orbit kytkimen ja synteettisten bändi topologia on erittäin säädösvallasta.
Työ

kylmä atomien ja kiinteän aineen fysiikka tutkimus on merkittävä vaikutus, perustuu tähän työhön tutkia uusia fyysisiä topologia, myös vankka järjestelmä vaikea havaita hiukkanen topologinen vaikutuksia, jotta simuloida erittäin kylmä Atoms avannut
uusi tie.
Työ tehdään tiiviissä yhteistyössä Pekingin yliopisto Kiinan HKUST kaksi yksikköä alla.
Tämä työ osoittaa meidän ultracold atomi lasta analogisen liittyvä tutkimus on kävely kärjessä kansainvälisesti.
Pan Jianwei, Liu Xiongjun, jonka jälkeen Chen Shuai artikkelin vastaava kirjoittaja.
Hanke tukee National Natural Science Foundation of China, tiede, opetusministeriö, Kiinan tiedeakatemia ja Kiinan tiedeakatemia – Alibaba kvanttilaskentaa yhteisiä laboratorioita ja muuta tukea.