Kiinan aeroengine Materiaalin lujuuden laatua yli Yhdysvaltoihin

ilmailun moottori tunnetaan sydän lentokoneen, sen kantavuus ydinosat terän lämpötilan suoraan määrittää moottorin suorituskykyä.
Eilen, Nanjing University of Science järjesti tiedotustilaisuuden, professori Chen koulu kehitti uuden titaani-alumiini kantavuutta voi saavuttaa lämpötiloja yli 900 ℃, korkea lämpötila valmiudet kuin nykyinen moottori ydinosat materiaalien kasvoi yli 150 ℃ -250 ℃.
20. kesäkuuta alkuun International Journal ”Nature Materials” julkaistiin verkossa siihen liittyvien tuloksia.

konferenssi asiantuntijat, nykyinen materiaali aeroengine laikkarunko osa meidän nikkeli-pohjainen metalliseos, korkean lämpötilan valmiudet 650 ℃ -750 ℃, kun korkeampi lämpötila, materiaali on & ldquo; ryömiä & rdquo; se on hidas
hidas muodonmuutos.

verrattuna nikkeli-seokset, titaani, alumiini on vain pieni massa omat etunsa, on korkea lujuus ja suuri sitkeys.

On sovittu, Nanjing University of Science Materials Evaluation and Design Engineering Research Center, professori Chen joukkue rahoittaa National 973 suunnitelma, suunnitella uuden perheen titaanialumiinin & ldquo; polysynthetic twinning titaanialumiinin yksikidevalua & rdquo; (
PST titaanialumiinin yksikideseoksista), vain sen vahvuus, sitkeys huomattavasti parantunut korkean lämpötilan kyky on yli 900 ℃.

asiantuntijat, yhdysvaltalainen GE oli kehittänyt koodinimeltään & ldquo; 4822 & rdquo;, lämpötila valmiudet titaania alumiiniseoksesta 650 ℃ -750 ℃, korvaamalla nikkeli-pohjainen superseoksen, joten vain kaksi viimeistä vaihetta matalapaine osassa moottorin
turbiinien lavat, tekee yhden moottorin paino noin 200 kiloa, ja polttoainetta 20% vähemmän typpioksidipäästöjä 80% eli huomattavasti pienempi melu Boeing 787, lento 2007 onnistuneesti otettu kaupalliseen käyttöön vuonna 2009, on tullut
tuolloin ilmailun ja sensaatiomainen materiaalista edistystä.

& ldquo; Meidän materiaali kerran levitetään koko moottorin terät lentokoneiden moottorin paino, melun vähentäminen, polttoainetaloutta ja niin edelleen, on merkittävämpi.
& Rdquo; Chen sanoi.

& ldquo; laakeri lämpötila on yleensä kapasiteetin nikkeli-base yksikidevalua superseokselle kutakin lisäystä 25 ℃ -30 ℃, on tuottaa uusia seoksia.
& Rdquo; osallistua konferenssiin, Beijing Institute of Aeronautical Materiaalit Chun-Xiao Cao Academy of Sciences, sanoi uusi materiaali keksinnön joukkue, professori Chen, lämpötila kantavuuden kasvoi yli 150 ℃ -250 ℃, on merkittävä läpimurto maassamme kuuluvat alkuperäiseen
sukupuoli, seksuaalinen johtava tieteen ja teknologian saavutuksia, & ldquo; avain materiaaliteknologian syntyneet maassa, on ylpeys maamme ja kansa ylpeänä!
Paitsi kehitys Kiinan ilmailuteollisuudelle merkittäviä arvo auttaa kiinalaisia ​​ilma on vahvempi & lsquo; & rsquo,, sydän Kiinan tuovien maailmanrauhaa ja edistää sosiaalista kehitystä on ollut myönteinen rooli.
& Rdquo;

voidaan lyhentää ero Kiinan ja kehittyneiden maiden Euroopassa ja Amerikassa, maamme on lentokoneiden moottoreiden ja kaasuturbiinien kuten & ldquo; & rdquo; merkittäviä tieteen ja teknologian hankkeita ja maaliskuu 2016 virallisesti perustettu & ldquo; Kiina Aero-Engine Group Co, Ltd & rdquo;.

pitkään ollut korkean lämpötilan rakennemateriaaleja tutkimuslaitos Metal Research Yuan Chao tutkijat uskovat, sitten pitäisi täyttää Huanan metalliseos kokonaisvaltaisen suorituskyvyn testi mahdollisimman pian, voidaan soveltaa todellisiin terän valmistuksen lentokoneiden moottoreihin.