Miksi ikkunat koneessa on pyöreä

tavalliset ihmiset kun kone tai paniikkia, tai liian rauhallinen, niin ehkä vain lentomatkustelijat ajatellut trapetsi & ndash; & ndash; miksi ikkunat kone on pyöreä?
Kodin ikkunat ovat suorakaiteen muotoisia, vaikka auton laipio poikkeuksia, mutta enimmäkseen totta, miksi vain kone ikkunan eri?

koneen suunnittelu osaksi pyöreä ikkuna syy, ei esteettiset näkökohdat.
Historiallisesti oli ollut neliön kone ikkuna, mutta tämä muotoilu on johtanut Crash oli tragedia tapahtuu.

1950, lentoyhtiö liiketoiminta on vähitellen alkoi käyttää suurempia, nopeampia suihkukoneiden tuolloin ollut useita tapauksia lennon aikana hajoamisen onnettomuuden, mukaan lukien seuraavat: Vuonna 1954, kaksi Harvey cigarettes
store
sininen komeetta matkustajakone on hajonnut muutamassa kuukaudessa, jolloin yhteensä 56 matkustajaa kuolivat.

Tutkijat havaitsivat rungon halkeamia lähtökohta on koneen neliön ikkunan kulmat.
Kun matkustamon paineistus, nämä terävät kulmat erityisen helppoa, koska paine ja repeämä.

Royal Academy of lentokoneiden testissä havaittiin, että jopa 70 prosenttia matkustamon paine keskitetään niihin terävät kulmat kone ikkunan.

sijaan pyöreä kone ikkuna voidaan levittää tasaisesti puristamalla paine, joka on sallittu ilmailua Cigars brand nopeasti korvata neliö on tullut uusi standardi -ikkunassa.

jokainen fani pyöreä kone ikkuna koostuu kolmesta Cigar Store kerroksen lasi selkeä työnjako: uloin kerros on vastuussa paineistettu painostus, keskellä on vakuutuksia uloin kerros on rikki ja perustaa, vaikka ulompi lasi
erittäin harvinainen murtuessa; sisäkerroksen toimii ääreen matkustajille mielivaltaisesti pyyhi pinnoite.

reikä pohjassa plane ikkunaa käytetään varmistamaan, että ulompi lasi kestää paineen vaikutuksesta, ja samalla varmistaa keskimmäinen vara lasin hätätapauksessa voi olla merkitystä.

totuus on pois.