Softbank autopilotti linja tiellä vuonna 2019

mukaan ulkomaisten tiedotusvälineiden, onko automaattiohjaus antaa parhaan löytää bussi tulee, se on mikään muu kuin ei-Japani.
Koska kehittynyt maa, Japani on hienostunut ja hyvin hoidettu tieverkko, kun taas suurin osa ikäihmisten maassa (erityisesti maaseudun) elämä luottaa julkisilla kulkuneuvoilla.
Viime vuosina on kuitenkin linja asiakaskunta kutistuu.
Vähennä käyttäjä tekee bussiyhtiöt oli vaikeuksissa, vain kolmannes yrityksen voi olla kannattavaa, joten kuntien täytyi lisätä tukia, se myös tehostaa taloudellisia paineita.

Siten Softbank jonka tarkoituksena autopilotti linja, yhtiö sanoi, että he voivat puolittaa bussi käyttökustannukset.
Teoriassa alempi autopilotti autopilotti autot ja bussit ovat erilaiset, sillä on kiinteä reitti, ja siksi vaadittu koneen älykkyys.
Jos kaikki menee hyvin, Softbank autopilotti bussi 2019 voi olla tiellä varhain.

Yuki George

& ldquo; kasvava ikääntyvän Japani kauttakulun sallimiseksi järjestelmä on kriisissä, & rdquo; vain 31-vuotias Yuki SB Drive konsernijohtaja George sanoi, hän on vastuussa Softbank autopilotti linja.
& Ldquo; nyt on hyvä aika ottaa käyttöön automaattista ajamista bussiyhtiöiden tarvitsevat voittoja hengissä, kun taas kuntien on innokas päästä eroon taakka tukia.
& Rdquo;

SB Drive Group tämän vuoden huhtikuussa, on juuri perustanut, se on tuote yhteistyössä Tokion yliopisto, Softbank kehittyneet älykkäät II-V.com Motor Company, joka on selkäranka eläkkeellä työntekijöiden Toyota.
Juuri nyt, heidän testi ajoneuvo on virallisesti suljettu tie alkaa näkyä, neljän japanilaisen kaupunkeihin kirjautunut, ensi vuonna virallista alkamista autopilotin väylän kenttäkoe.

tulevaisuudessa, Softbank myy yhtiön kaupunkeihin ja autopilotti linja 2035, koko markkinoiden laajenee $ 77 miljardia euroa.

viimeisen 20 vuoden aikana, Japani on luotu täysin FM-lähetin, radio ja infrapuna majakka verkkoon, ne voidaan seurata reaaliajassa liikennetilanne, cigarettes store joka automaattisesti tarjoaa kätevän ajo linja.

Myös muut maat myös silmäillen tätä mahdollisuutta.
Swiss Robotics EasyMile luoda automaattiohjaus sukkula on tullut Wageningenin yliopiston opiskelijat kulkevat ase.
Daimler on investoida 200 miljoonaa euroa halua rakentaa kaupunkiin väyläjärjestelmä.
Ja Zhengzhou Yutong Group viime vuonna myös suorittanut testaus autopilotti linjaliikennebussit, testi osa kokonaispituus 32,6 km.

tietenkin turvallinen Cheap Cigarettes sukkula autopilotilla ei ole kahden linja perimmäinen tavoite, se on myös parantanut palveluja kuten henkilöautojen tarkasti vastata kysymyksiin ajan ja etäisyyden.
Juuri nyt, kehittäjät valmis käyttämään kauko huoltohenkilöstön täydentää tätä työtä.

autopilotti bussi Softbank toimitusjohtaja Masayoshi Son projekti suunnittelee valtava, hän oli valmis sallimaan yhtiön omaksua 30 vuoden tekoälyä ja verkkolaitteita, kauan sitten, hän on hallinnut $ 32 miljardia hankinta ARM: n suurpääoman.

Viime testeissä, Yuki George otti johdon kyytiin koeajoneuvon suorittanut 30 minuutin testi.
Hän sanoi: & ldquo; tulevaisuudessa, meidän autopilotti linja on paras kumppani isovanhemmat seuraavan 5–10vuosi, muut Aasian maat siirtyy vähitellen kohti ikääntyminen, kun Softbank pystyy saamaan markkinoille
mahdollisuuksia.
& Rdquo;