Välimeren ruokavalio voi hidastaa kognitiivinen heikkeneminen iäkkäillä

Välimeren ruokavalio sisältää runsaasti vihanneksia, kalaa ja oliiviöljyä koostumus, säännellä alkoholin kulutus on osoitettu vähentävän sydänsairauksien riski tiettyjen syöpien ja diabetekseen.
Eräs tutkimus osoitti, että ruokavalio voi myös pystyä hidastaa prosessia kognitiivinen heikkeneminen vanhuksilla.
Tutkimus julkaistiin äskettäin American Journal of Clinical Nutrition Journal, tutkijat tutki eteläpuolella Chicago 4000 noudattaminen Välimeren ruokavaliossa vanhusten asia.

tutkimuksen tulokset osoittavat, että vanhukset ruokavalio Välimeren ruokavalio tiukka mukaisesti sitoutunut, prosessi kognitiivinen heikkeneminen iäkkäillä ilmeisesti ne, jotka eivät noudata Välimeren ruokavaliota olla hitaampi kuin.

kolmen vuoden välein, osallistujat, jotka suorittavat kognitiivinen arviointi testi muistia ja joitakin matemaattisia taitoja.
Samalla ne täyttämään kyselylomakkeen, kyselylomake annetaan 139 elintarvikkeita, kuten viljat, oliiviöljy, punaisen lihan ja alkoholin.
Osallistujat, jotka tarvitsevat erilaisia ​​elintarvikkeita, että he syövät taajuuksia.

kyselylomake 55 pistettä, tämä arvo vastaa täysin Välimeren ruokavalio, keskimääräinen pisteet testatuista oli 28 pistettä.

tutkijat sanoivat, ne osallistujat, jotka kärkeen, ne ovat hitaampi kognitiivinen heikkeneminen.
Vaikka muut tekijät, kuten koulutustaso voivat vaikuttaa testituloksiin.

tutkijat sanoivat terveellinen ruokavalio on erittäin hyvä meille, yhä enemmän todisteita, jotka seuraavat Välimeren ruokavalio on erittäin oikea ajatus, koska se auttaa estämään joitakin terveysongelmia yleisiä vanhuksilla.

Välimeren ruokavalio Monet tapa on todellakin erittäin järkevä ruokavalio suunnitelmia, kuten käyttämällä rasvatonta maitoa sijasta täysmaitoa, lisätä paljon hedelmiä ja vihanneksia ruokavalioon, välttää leipää, välipaloja ja puhdistettu valkoinen jauho valmistettu viljasta.

Välimeren ruokavalio

1. Syö 7-10 osaa tuoreita hedelmiä ja vihanneksia päivittäin, kuten pavut.

2. kulutus koko jyvä leivissä ja viljat, syödä enemmän kokonaisina jyvinä viljaa ja pasta.
3.

manteleita, cashew, saksanpähkinät ja pistaasipähkinät välipala (mutta koska niiden korkea kalori päivä on rajoitettu pähkinä, ja vältä sokeroitu, hunaja paahdettu, paistettu suola pähkinät).

4. terveellisempiä öljyjä kuten oliiviöljy tai rypsiöljyä sijaan voin ja margariinin.

5. Käytä yrttejä ja mausteita sijasta suolaa mausteita ruokaa.
6. Käytä vain muutaman kerran kuukaudessa

punaista lihaa.

7. viikolla syömään kalaa ainakin kahdesti ja siipikarjaa.
8.

raja rasvaisen maitotuotteet kuten täysmaitoa, juuston ja jäätelön sijasta rasvatonta maitoa kulutukseen, rasvattomia jogurtti ja vähärasvainen juusto.

9. Nauti oikea määrä punaviiniä, kuten at lounas tai päivällinen aikaa juoda.

ruokavalio ei ole vain mitä pitäisi syödä, on myös kiinnitettävä huomiota siihen, mitä pitäisi syödä.
Yritä välttää jalostettuja elintarvikkeita, valitse elintarvikkeissa ilman transrasvoja (transrasvahappoja voi lisätä epäterveellistä LDL, vähentää terveyshyötyjä HDL-).